!_zmenit jazyk cz_! !_zmenit jazyk sk_! !_zmenit jazyk hu_!
Darabszám: 0 0,00 FT

Hogyan válasszuk ki a megfelelő méretet

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy méréssel csak a melltartó hozzávetőleges méretét lehet megállapítani. Mivel minden melltartó eltérő szabású és formájú, valamint a piacon rengeteg különböző gyártó található, ezért a melltartó mérete kissé eltérhet a mért értékektől. Az alábbi útmutató alapján megtudhatod, milyen méretű melltartót kellene elsőként kipróbálnod. Ha az adott méret nem felel meg, javasoljuk, hogy az alábbi útmutató alapján egy számmal nagyobb vagy kisebb méretet próbálj ki.

MELL ALATTI KÖRMÉRET:

Először a mellkas kerületét mérjük le a mell alatt. Kilégzéskor végezd a mérést és tartsd szorosan a mérőszalagot, úgy, hogy vízszintes vonalban maradjon.

Mivel figyelembe kell venni a melltartó anyagának bizonyos rugalmasságát, valamint a viselés és a mosás okozta elhasználódását, a melltartó körméretének körülbelül 5-10 cm-rel kisebbnek kell lennie, mint a mért méretnek. Ez azt jelenti, hogy 75 cm-es kerület mérésekor a 70-es melltartóméretet kell választani. Az új melltartó bekapcsolásánál ajánlatos mindig az utolsó kapcsot használni, hogy a kerülete a lehető leglazább legyen. Mint ahogy már írtuk, viselés és mosás által a melltartó meglazul, így később a következő kapoccsal szorosabbra állíthatod majd a melltartót, fenntartva ezzel a melltartó feszességét. Ennek köszönhetően a melltartó hosszabb ideig tartja formáját és szépségét.

MELLBŐSÉG:

Ezt a kerületet közvetlenül a melleken mérjük a legszélesebb ponton. Ideális melltartóban végezni a mérést. Ha azonban push-up melltartót viselsz, vagy a melltartód vastag szivaccsal párnázott, akkor jobb, ha a mellbőséget melltartó nélkül méred.

A mért értékeket megtalálod a táblázatban.

Példa: Ha a mell alatt 75 centimétert mértél, akkor vonj ki ebből a számból 5-öt. A kapott körméret tehát 70, amely a 68 – 72-es szektorba esik (a táblázat második oszlopa), amely megfelel a 70-es méretnek. Ebből adódóan a méreted 70-es lesz. Ezután mérd le a mellbőséged. Ha  pl. 87 cm-t mértél, akkor a táblázat azonos a sorában találod meg a kosárméretedet, ami ebben az esetben C. Az így kapott méret tehát 70C.

Honnan tudhatom, hogy a melltartóm jól illeszkedik? A következő képek segíthetnek:

1 - A melltartó kosarai elállnak = túl nagyok a kosarak (válassz kisebb méretet). A melleid "kibuggyannak" a kosarakból = túl kicsi kosarak (válassz nagyobb méretet).

2 - A melltartó szorít és nem kívánt kidudorodások láthatóak = a melltartó kerülete túl kicsi (válassz nagyobb méretet). A melltartó nem tartja a helyét, és felcsúszik a hátadon = a melltartó kerülete túl nagy (válassz kisebb méretet).

3 – A vállpánt bevág a vállába = túl rövid vállpánt (meg kell lazítani). A vállpánt lecsúszik a válladról = túl hosszú vállpánt (szorosabbra kell húzni).

4 – Helyesen illeszkedő melltartó

Ha kétségeid merültek fel a méret kiválasztásánál, fordulj hozzánk bizalommal és mi örömmel adunk tanácsot.

Kérdésed

Keresztnév, vezetéknév, cégnév:*
E-mail cím:*
Telefonszám:*
Kérdésed:*
Írja be a kódot:* antispam
     Bővebb információ

A sütik segítenek nekünk a szolgáltatások nyújtásában. Szolgáltatásaink használatával elfogadod a sütik használatát.   Több információ